ИЗЛОЖБА У БЕРЛИНУ АПРИЛА 2020

Договор  Централног савета Срба  и Фондације "Др Лаза Лазаревић"; Изложба о знаменитим Србима у Немачкој биће отворена 24 априла 2020 године у Берлину уз подршку Министарства иностраних послова Србије и Амбасаде Србије у Немачкој

На позив Централног савета Срба у Берлину, представници Фондације за хуману старост „др Лаза Лазаревић“ боравили су три дана у Берлину. Повод за овај сусрет био је договор о заједничкој реализацији изложбе о Др Лази Лазаревићу, први у низу пројеката под називом Трагом знаменитих Срба у Немачкој.

Сходно подршци Министарства спољних послова и самог Министра, господина Дачића, у реализацију овог пројекта укључила се и Амбасада Србије у Берлину о чему је уследила и посета и веома корисни разговори.

Двојезична изложба са посебним програмима намењених сарадњи са дијаспором и удружењима из Немачке, са којима су такође обављени разговори у Берлину, договорено је да изложба буде отворена од 24 априла 2020 до 15-ог маја.


Медицински центар Шарите на коме је др Лааза Лазаревић завршио медицину.

Током боравка представници Фондације обишли су и Медицински центар Charite на коме је Лаза Лазаревић 1879 завршио медицину. 

Целокупни овај подухват, први овакве врсте, намењен је српској дијаспори – старијој и млађој генерацији, али и самој немачкој јавности.