ДОДАЈТЕ ЖИВОТ ГОДИНАМА!

Фондација за хуману старост „др Лаза Лазаревић“ основана је 2008 године.Главни циљеви фондације су активна, креативна старост, међугенерацијска сарадња, развој културних, образовних, здравствених и рекреативних програма трећег доба, програми који за циљ имају олакшавање свакодневице кроз употребу модерних технологија као и помоћ старима у кућним условима живљења и становања.Поводом 160 година од рођења Лазе Лазаревића, организовали смо округли сто у сарадњи са Српском академијом наука и уметности и српским лекарским друштвом.

Иницирали смо, и три године за редом (2008, 2009, 2010) организовали Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба у Соко Бањи.

У сарадњи са Елвиром Барбаром Саваде из Немачке организације БАГСО организовали смо 2010 и 2016 семинар у општини Стари град на тему „Стварање хуманитарне и социјално одговорне локалне заједнице . 

"ЛЕПО ЈЕ ЖИВЕТИ ЗА ДРУГЕ"

ДР ЛАЗА ЛАЗАРЕВИЋ

Већ десет година сарађујемо са удружењима из Немачке – БАГСО И СЕС, са Централним саветом Срба из Берлина као и са Мрежом подунавских земаља ДАНЕТ чији смо, од 2008 године једни од оснивача.  Циљ мреже ДАНЕТ је мрежно повезивање организација из области културе, образовања, здравља, туризма и рекреације трећег доба у подунавским земљама. Од оснивања Мреже, која је 2014 године прерасла у Асоцијацију, радили смо десетак пројеката од којих су најзначајнији Жељени Дунав, чији је циљ био повезивање народа дуж Дунава и упознавање културе, обичаја и традиције других и симболично плетење траке дужине Дунава.

Упишите вашу е-мејл адресу: